UGC NET Computer Science and Applications, Paper II (2012 June)

41. What is the routing algorithm used by RIP and IGRP ?
(A) OSPF
(B) Link-state
(C) Dynamic
(D) Dijkestra vector
Answer: (D)

42. Identify the incorrect statement :
(A) The overall strategy drives the E-Commerce data warehousing strategy.
(B) Data warehousing in an E-Commerce environment should be done in a classical manner.
(C) E-Commerce opens up an entirely new world of web server.
(D) E-Commerce security threats can be grouped into three major categories.
Answer: (D)

43. Reliability of software is directly dependent on
(A) Quality of the design
(B) Number of errors present
(C) Software engineers experience
(D) User requirement
Answer: (B)

44. ______ is not an E-Commerce application.
(A) House banking
(B) Buying stocks
(C) Conducting an auction
(D) Evaluating an employee
Answer: (D)

45. ______ is a satellite based tracking system that enables the determination of person’s position.
(A) Bluetooth
(B) WAP
(C) Short Message Service
(D) Global Positioning System
Answer: (D)

46. A complete microcomputer system consists of
(A) Microprocessor
(B) Memory
(C) Peripheral equipment
(D) All of the above
Answer: (D)

47. Where does a computer add and compare data ?
(A) Hard disk
(B) Floppy disk
(C) CPU chip
(D) Memory chip
Answer: (C)

48. Pipelining strategy is called implement
(A) Instruction execution
(B) Instruction prefetch
(C) Instruction decoding
(D) Instruction manipulation
Answer: (B)

49. Which of the following data structure is linear type ?
(A) Strings
(B) Lists
(C) Queues
(D) All of the above
Answer: (D)

50. To represent hierarchical relationship between elements, which data structure is suitable ?
(A) Dequeue
(B) Priority
(C) Tree
(D) All of the above
Answer: (C)

Next Questions: {1} - {2} - {3} - {4} -{5}