UGC NET Computer Science and Applications, Paper II (2012 June)

21. Key process areas of CMM level 4 are also classified by a process which is
(A) CMM level 2
(B) CMM level 3
(C) CMM level 5
(D) All of the above
Answer: (C)

22. Validation means
(A) Are we building the product right
(B) Are we building the right product
(C) Verification of fields
(D) None of the above
Answer: (B)

23. If a process is under statistical control, then it is
(A) Maintainable
(B) Measurable
(C) Predictable
(D) Verifiable
Answer: (C)

24. In a function oriented design, we
(A) Minimize cohesion and maximize coupling
(B) Maximize cohesion and minimize coupling
(C) Maximize cohesion and maximize coupling
(D) Minimize cohesion and minimize coupling
Answer: (B)

25. Which of the following metric does not depend on the programming language used ?
(A) Line of code
(B) Function count
(C) Member of token
(D) All of the above
Answer: (B)

26. A / B+ tree index is to be built on the name attribute of the relation STUDENT. Assume that all students names are of length 8 bytes, disk block are of size 512 bytes and index pointers are of size 4 bytes. Given this scenario what would be the best choice of the degree (i.e. the number of pointers per node) of the B+ tree?
(A) 16
(B) 42
(C) 43
(D) 44
Answer: (A)

27. The Inorder traversal of the tree will yield a sorted listing of elements of tree in
(A) Binary tree
(B) Binary search tree
(C) Heaps
(D) None of the above
Answer: (B)

28. Mobile IP provides two basic functions.
(A) Route discovery and registration
(B) Agent discovery and registration
(C) IP binding and registration
(D) None of the above
Answer: (B)

29. Pre-emptive scheduling is the strategy of temporarily suspending a gunning process
(A) Before the CPU time slice expires
(B) To allow starving processes to run
(C) When it requests I/O
(D) To avoid collision
Answer: (A)

30. In round robin CPU scheduling as time quantum is increased the average turn around time
(A) Increases
(B) Decreases
(C) Remains constant
(D) Varies irregularly
Answer: (D)

Next Questions: {1} - {2} - {3} - {4} -{5}