UGC NET General Studies - Paper -I

UGC NET General Studies - Paper -I

1.Which is the number that comes in this sequence 9,8,8,8,7,8,
  1. 5
  2. 4
  3. 8
  4. 6
Answer: (4)

2.Which of the following belongs to the wet forest of Amazon
  1. Lianos
  2. campos
  3. selvas
  4. none of the above
Answer: (3)

3. The word 'workshop' comes into Research from
  1. Engineering
  2. Fiction and drama
  3. Technology
  4. Physics
Answer: (1)

4.Who was called as' The Lion of Punjab'
  1. Bal Gangadhar Tilak
  2. Bhagat Singh
  3. Lala Lajpat Rai
  4. Dadabhai Naoroji
Answer: (3)

5.Kohima is capital of which state?
  1. Manipur
  2. Nagaland
  3. Arunachal Pradesh
  4. Tamil Nadu
Answer: (2)

6.11th Five year plans was titles as
  1. Remoned of Poverty
  2. Growth in the social justice
  3. towards faster and more inclusive growth
  4. Growth in the Equality
Answer: (3)

7. The term nanotechnology was defined by?
  1. ISRO
  2. NASA
  3. Indian Institute of Technology, Madras
  4. Tokyo University of science
Answer: (4)

8. Who in the writer of 'Straight from the Heart'
  1. Kapil Sharma
  2. Kapil Dev
  3. Kapil Sibal
  4. Kapil Naiker
Answer: (2)

9. Speed of sound in Steel is...
  1. 5000
  2. 1500
  3. 4500
  4. 5500
Answer: (1)

10. Sting of a honeybee is modified
  1. Manillal
  2. Labrum
  3. Ovipositor
  4. None of the above
Answer: (3)

0 comments