UGC -NET Exam Paper - I

UGC -NET Exam Paper  - I

1. When do a person can enjoy his teaching profession?
  1. When he is closed to higher authority
  2. When he is highly qualified in his teaching community
  3. When his commands get respect from students
  4. None of the above
Answer: 3

2. During 2010 to 2011, the enrollment of student in a higher education was beyond the percentage of seat reserved?
  1. SC
  2. OBC
  3. ST
  4. Both 1 & 3
Answer: 2

3. If apple contains 68 percentage of water and cashew nut contains 20 percentage of water then how much cashew nut can be contained from 100 kg of apple?
  1. 40 kg
  2. 20 kg
  3. 30 kg
  4. 35 kg
Answer: 1

4. Which state was annexed by Alauddin Khilji  in 1305 A.D 
  1. Gujarat 
  2. Malwa
  3. Kashmir
  4. None of the above
Answer: 2

5. Complete the following series by filling the? 2,7,_?_, 23,34.

  1. 12
  2. 14
  3. 15
  4. 16

Answer: 1

6. Under which type of perspective we may say " women are closer to nature than men".

  1. Deep Ecology 
  2. Essentialist
  3. Feminist
  4. Hyper sensitivity 
Answer: 2

7. The Most effective mode of learning in today's era is 
  1. E-learning
  2. Distance Learning
  3. Self Study
  4. Blended Learning
Answer: 4

8.  Which one of the following Indian cities is the main component of smog?
  1. Carbon monoxide
  2. Oxide of Nitrogen and Unburnt Hydro carbon
  3. Sulphur Dioxide
  4. SPM 
Answer: 2

9. What is third proportion to 0.36 and 0.48
  1. 12
  2. 57
  3. 54
  4. None of the above
Answer: 4

10. What should be there in place of ?  DCXW,FEVU,__?___, JIRQ
  1. ABLM
  2. LKPO
  3. HGTS
  4. LMRT
Answer: 3

0 comments