Important Questions in Computer Science for NET Exam - Paper II

1. Which one of the following is an important aspect of coding
  1. reliability
  2. readability
  3. productivity
  4. Both (1) & (3)
Answer: (2)

2.The highest reliable topology is
  1. hybrid topology
  2. star topology
  3. bus topology
  4. mesh topology
Answer: (4)

3.Granularity deals with the
  1. size of database
  2. size of data item
  3. both of the above 
  4. none of the above
Answer: (2)

4. Upon which concept the third normal form is based
  1. procedural dependency
  2. functional dependency
  3. transitive dependency
  4. closure dependency
Answer: (3)

5.Cross-tab displays permit users to view a multidimensional data at a time in
  1. thee dimensions
  2. two dimensions
  3. both of the above 
  4. none of the above
Answer: (2)

6. one of the best example of the logic of Pumping lemma is
  1. the parrot - hole principle
  2. recursion
  3. deadlock
  4. the Pigeon- pole principle
Answer: (4)

7.What for stack is implemented
  1. radix sort
  2. deadlock prevention
  3. recursion
  4. none of the above
Answer: (3)

8.Storage class defines
  1.  datatype
  2. scope and  permanance
  3. scope 
  4. volume of data
Answer: (2)

9. Which one of the following is used to achieve error detection in the data link layer
  1. Cyclic Redundancy Codes
  2. packet switching
  3. equalization
  4. none of the above
Answer: (1)

10.Which one of the following makes palindrome to be un-recognized by FSM 
  1. because FSM cants fix mid point value
  2. because it handles only garbage collection
  3. as it works on divide and conquer technique
  4. as an FSM cant remember arbitrarily large amount of information
Answer: (4)