Important Questions in Computer Science

Important Questions in Computer Science

1.A 'Byte' is
a.found in the upper left corner of a window screen
b.the part that movers on hte desk drive
c.a group of 8 bits of code
d.the capacity of sound card

Answer: C

2.What is the personal compute operation system that organizes and uses a graphic desktop environment?
a.RAM
b.Windwos
c.DOS
d.CPU

Answer:  B

3.Pricing based on area is called as
a.Geographic Pricing
b.Domestic Pricing
c.Area Pricing
d.Skimming Pricing

Answer: A

4.Storage device that can be plugged dirctly into a computers's USB Port is
a.CKHVW
b.DVD
c.Floppy
d.Flash Drive

Answer: D

5.Windows is ....
a. a kind of operating system
b.a word processing system
c.a monitor display system
d.a programming language

Answer: A

6.Temporary Memory is called as...
a.PROM
b.RAM
c.DOS
d.ROM

Answer: B

7.Which of these is not an example of an input device?
a.Keboard
b.hard drive
c.Mouse
d.Scanner

Answer: B

8.What is URL?
a.An E-mail address
b.the title of the web-site
c.a communication between one computer to another computers
d.the address of a page on the World Wide Web

Answer: D

9. A person who designs, writes and tests computer programs is known as....
a.computer technician
b.compter programmer
c.graphic designer
d.network administrator

Answer: B

10.To bot a computer means to ....
a.keep it working
b.add extra drives
c.turn it on
d.throw it out-is outdated

Answer: C

0 comments