Answers for the Quiz conducted on 10.04.2015

1. Who is the writer  of "The Discovery of India"
  1. Munshi Prem Chandra
  2. Pandit Jawaher Lal Nehru
  3. Rabindranath Tagore
  4. None of the above
Answer: (2)

2.What is the minimum time period required to have activation of temporary sign off when the system finds inactive user
  1. 5 minutes
  2. 10 minutes
  3. 15 minutes
  4. 20 minutes
Answer: (1)

3.Where did Mahatma Gandhi started his first Satyagraha in India
  1. Sabermati
  2. Ahmedabad
  3. Champaran
  4. Mathura
Answer: (3)

4.Shevaroy Hills located at
  1. Tamil Nadu
  2. Kerala
  3. Kolkata
  4. Assam
Answer: (1)

5.Which field gave popularity to Raghu Rai  
  1. Biotechnology
  2. Politics
  3. Agriculture
  4. Photography
Answer: (4)

6.VSAT stands for
  1. Very small Aperture terminal
  2. Very small Alternative terminal
  3. Very smallest Aperture trading
  4. None of the above
Answer: (1) 

7.Guru Shikhar Peak is located at
  1. Himachal Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Bihar
  4. Maharashtra
Answer: (2)

8.Who receives all the branches reports of the Trading member finally at the end of the day ?
  1. Dealer
  2. Branch manager
  3. Corporate manager
  4. Chief Manager
Answer: (3)

9. The last traders to pre-independent India were
  1. Portuguse
  2. English
  3. French
  4. None of the above
Answer: (3)

10.How does the Representatives of the Union Territories are chosen in the Lok Sabha
  1. Direct election
  2. Nomination
  3. Indirect election
  4. Both (1) & (2)
Answer: (1)

0 comments